Χωρίς γνωστοποίηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), διακινείται συμπλήρωμα διατροφής για ρύθμιση επιπέδων ζάχαρης στο αίμα.
Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:
Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν «DIAFLEX FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη ρύθμιση των επιπέδων ζάχαρης στο αίμα, δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.
Πρόκειται για αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εξέταση αίματος προβλέπει τη λιπώδη νόσο του ήπατος 16 χρόνια πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων [μελέτη]
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Χαμηλοσυνταξιούχοι με αναπηρία εκτός επιδόματος στήριξης
Παντζάρι και χυμός παντζαριού: Πώς ωφελούν τον οργανισμό