Ο κ. Τσίμαρης κατέθεσε το δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, σύμφωνα με το οποίο εύλογα ερωτήματα έχουν προκύψει από την 19/6/2025 ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό ότι τρίτα πρόσωπα καλούν ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα για παραλαβή φαρμακευτικών σκευασμάτων κατ’ οίκον, προκειμένου να τους παραδώσουν τα φάρμακα έναντι χρηματικού αντίτιμου.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα εστιάζουν σε φυσικά πρόσωπα που έχουν πράγματι υποβάλει αίτημα για κατ' οίκον παραλαβή προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Εάν έχει διερευνηθεί το ενδεχόμενο τυχόν διαρροής ειδικών κατηγοριών δεδομένων ασφαλισμένων-ασθενών.
2. Έχει εκπονηθεί μελέτη αντικτύπου για τη διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων στην διαδικασία αποστολής κατ' οίκον; Εάν ναι πώς μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτή;
3. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του Β΄ Κεντρικού Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ έχουν λειτουργική ανεξαρτησία από τις εν γένει υποδομές του παρόχου της υπηρεσίας, στους χώρους του οποίου συστεγάζεται το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ;
Ο κ. Τσίμαρης ζήτησε σαφείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λάρισα: Ανοικτή συζήτηση κατά της διάλυσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου
Προχωρημένες επαφές για πώληση της Innovis Pharma
Πρώτη προκήρυξη για 53 μόνιμους ψυχιάτρους του Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΕΔΥΨΥ)