Χαμηλές είναι οι τιμές των φαρμάκων, για τα οποία υπάρχει αίτημα να μετακινηθούν στη λίστα των μη αποζημιούμενων (ΜΗΣΥΦΑ).
Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Healthcare Transformation 2025 ο Γρηγόρης Καρέλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) και γενικός διευθυντής ΝΑ Ευρώπης της Kenvue (πρώην JnJ Consumer Healthcare)
"Δεν μιλάμε για ακριβά προϊόντα. Για 5 έως 6 ευρώ για την Υγεία νομίζω ότι σαφώς δεν είναι θέμα κοινωνικής πολιτικής", σχολίασε ο κ. Καρέλος.
Αναφερόμενος στο σχόλιο του υπουργού Υγείας περί αύξησης της δαπάνης για τους ασθενείς στην περίπτωση μετακίνησης στη λίστα με τα ΜΗΣΥΦΑ, ο πρόεδρος του ΕΦΕΧ τόνισε πως είναι γνωστό ποιες είναι οι τιμές πίσω από αυτά τα προϊόντα.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Νέα θεραπευτική προσέγγιση βελτιώνει την επιβίωση σε επιθετικό λέμφωμα
Πώς συνδέεται το έντερο και το ανοσοποιητικό στη νόσο Πάρκινσον
ΙΣΑ: Πρωτοβουλία για χρηματοδοτική στήριξη του ιατρικού κόσμου μέσω του Ταμείου Μικροπιστώσεων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ