Αν βαρεθήκατε τα παραδοσιακά ροκανίσματα στον πάγκο και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο ενδιαφέρον και ίσως αρκετά πιο αποτελεσματικό, δείτε 6 εναλλακτικές για κοιλιακούς – ‘’πέτρα.’’

Νομίζετε ότι οι κοιλιακοί γίνονται μόνο με τα παραδοσιακά – και για πολλούς βαρετά – ροκανίσματα; Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Οι κοιλιακοί αποτελούν μια αρκετά «σύνθετη» μυϊκή ομάδα, η οποία μπορεί να γυμναστεί με ένα σωρό ακόμα τρόπους πέρα από το μονότονο «χέρια πίσω από το κεφάλι, πόδια λυγισμένα, πάνω κάτω».

Αν βαρεθήκατε λοιπόν τα παραδοσιακά ροκανίσματα στον πάγκο και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο ενδιαφέρον και ίσως αρκετά πιο αποτελεσματικό, δείτε παρακάτω έξι εναλλακτικές για κοιλιακούς – πέτρα.

Russian Twists

Καθίστε στο πάτωμα με τις πατούσες να ακουμπούν κάτω και τα γόνατά σας λυγισμένα σε περίπου 90 μοίρες. Τεντώστε μπροστά τα χέρια σας κρατώντας έναν αλτήρα ή μια medicine ball και χαμηλώστε τον κορμό σας, έτσι ώστε να σχηματίζει με τα πόδια γωνία περίπου 45 μοίρες, όπως φαίνεται στη φωτό. Από αυτήν τη θέση στρίψτε τον κορμό σας εναλλάξ αριστερά και δεξιά. Αυτό είναι μια επανάληψη. Εκτελέστε 3 σετ των 15-20 επαναλήψεων.

Σανίδα

Ξαπλώστε και στηρίξτε το σώμα σας στους πήχεις σε γωνία 90 μοιρών. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι κολλητά με το σώμα, στο ύψος των ώμων. Σηκώστε τον κορμό και στηριχτείτε στις άκρες των δακτύλων των ποδιών σας. Οι γλουτοί δεν θα πρέπει να είναι ψηλά και ο κορμός δεν θα πρέπει να «βουλιάζει». Κρατήστε αυτή τη στάση για 30 – 60 δευτερόλεπτα αναπνέοντας κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Άρσεις ποδιών

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας κάτω από τους γλουτούς. Κρατήστε τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα, σηκώστε τα σε ορθή γωνία με το σώμα και κατεβάστε τα αργά, χωρίς να ακουμπούν το πάτωμα, όπως φαίνεται στη φωτό. Εκτελείτε 4 σετ των 15 – 20 επαναλήψεων.

«Μαζέματα» ποδιών με fitball

Πάρτε θέση για pushups όπως φαίνεται στη φωτογραφία, με τα πόδια σας να ακουμπούν πάνω σε μια fitball και τις παλάμες στο πάτωμα. Κρατώντας τον κορμό ακίνητο, «μαζέψτε» τα πόδια, μαζί με την μπάλα, μέχρι τα γόνατα να ακουμπήσουν στην κοιλιά σας. Αργά και ελεγχόμενα, επαναφέρετε τα πόδια στην αρχική θέση. Για περισσότερη σταθερότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε την στήριξη στους αγκώνες. Εκτελείτε 3 σετ των 15-20 επαναλήψεων.

Στροφές κορμού με αλτήρα

Λάβετε χαμηλή θέση για κάθισμα κρατώντας έναν αλτήρα με τα χέρια κοντά στον δεξί σας αστράγαλο, όπως φαίνεται στη φωτό. Τεντώστε τα πόδια διατηρώντας ίσια τα χέρια και καθώς σηκώνεστε, στρίψτε τον κορμό σας και φέρτε τον αλτήρα διαγώνια πίσω από το αριστερό αυτί σας. Κάνετε 4 σετ των 15 επαναλήψεων για την κάθε πλευρά.

Πλάγιες κάμψεις με αλτήρα

Σταθείτε όρθιοι κρατώντας έναν αλτήρα κοντά στη λεκάνη με ελαφρώς λυγισμένα πόδια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας γείρετε ελαφρώς το σώμα σας προς τα αριστερά και επαναφέρετέ το στην όρθια θέση. Κάντε 15 επαναλήψεις και αλλάξτε πλευρά. Κάντε συνολικά 4 σετ.