Όλοι μας το ξέρουμε ότι η δίαιτα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και αφοσίωση. Αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση. Και υπάρχουν μερικά λάθη που είναι τόσο εύκολο να γίνουν, και εξίσου εύκολα καταστρέφουν τις προσπάθειές μας. Ποια είναι αυτά;

Δεν τρώμε πρωινό

Ναι, το ξέρουμε ότι κανείς δεν έχει αρκετό χρόνο σήμερα, με δουλειές, παιδιά και υποχρεώσεις, αλλά το πρωινό είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν δεν φάμε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό, τότε δεν θα έχουμε αποθέματα ενέργειας την υπόλοιπη μέρα, με αποτέλεσμα να πεινάμε και να μας ανοίγει η όρεξη για κάθε είδους λιπαρά και παχυντικά σνακ.

Τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο

Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε λίγη ώρα στην άκρη, να κλείσουμε τον υπολογιστή και να φάμε προσεκτικά. Αν μασουλάμε απλώς φαγητό όσο δουλεύουμε, δεν θα καταλαβαίνουμε πόσο τρώμε. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να φέρνουμε υγιεινό φαγητό από το σπίτι, επειδή όταν παραγγέλνουμε φαγητό από έξω, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε λάθος επιλογές.

Κάνουμε… λάθος δώρα στον εαυτό μας

Το να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με μια απαγορευμένη λιχουδιά μια στο τόσο είναι καλό, και μπορεί μάλιστα να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Για παράδειγμα, όταν θέτουμε έναν δύσκολο στόχο και τον φέρνουμε εις πέρας, αξίζουμε ένα μικρό δωράκι. Δεν πρέπει όμως να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για καθημερινά προβλήματα. Συνεπώς, το “Δεν έβαλα τις φωνές σε κανέναν στο γραφείο”, δεν αποτελεί λόγο να το γιορτάσουμε—αντιθέτως, είναι μια ευθεία γραμμή για την συναισθηματική υπερφαγία.

Εστιάζουμε μόνο στην γυμναστική

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για να χάσουμε κιλά, αλλά δεν είναι το παν. Αν πιστεύετε ότι επειδή γυμνάζεστε τακτικά, μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε, τότε δεν θα δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει.

Πιστεύουμε ότι το υγιεινό φαγητό είναι βαρετό

Είστε σίγουροι για αυτό; Μήπως θα θέλατε  να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη. Έχουμε πολλές (και εννοούμε πολλές) συνταγές που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού