Γράφει η Τζόβα Ελίζα

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, καθηλώνουν την πλειοψηφία των ανδρών και προκαλούν ένα αίσθημα ζήλιας στον 'κοινό θνητό' γυναικείο πληθυσμό. Καθημερινά διαβάζουμε εκατοντάδες άρθρα στα οποία οι Stars αποκαλύπτουν τα μυστικά της ομορφιάς τους, ενώ από την επόμενη κιόλας ημέρα τρέχουμε να προμηθευτούμε τα τρόφιμα που κρύβονται πίσω από το καλοσχηματισμένο τους κορμί.

Στις περιπτώσεις που δεν ευθύνεται το Photoshop για τις αψεγάδιαστες σιλουέτες των celebrities στα εξώφυλλα των περιοδικών, ποια δίαιτα ακολουθούν; Πρόκειται για ασφαλή διαιτητικά σχήματα ή μήπως για έξυπνα tricks που 'ξεγελούν' το σώμα και έχουν τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα;

Αποτοξίνωση Vs λιμοκτονία

The Maple Syrup Diet: Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες δίαιτες αποτοξίνωσης, η δίαιτα του σφενδανόζουμου στην ελληνική, που έχει ως βάση έναν ειδικό χυμό παρασκευασμένο με νερό-χυμό λεμονιού-σιρόπι σφενδάμου και πιπέρι καγιέν.

Ο διαιτώμενος πρέπει να 'τρέφεται' αποκλειστικά με χυμό (8-12 ποτήρια/ημέρα).

Τα 'θύματα': Naomi Campbell, Beyoncé.

Το σχόλιο: Το συγκεκριμένο διαιτητικό σχήμα, δεν είναι μόνο φτωχό σε θερμίδες, αλλά χαρακτηρίζεται και από την παντελή απουσία πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, συστατικά απαραίτητα για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Αν πιστέψετε πως ο χυμός μπορεί να σας μετατρέψει στην αντιστοίχου χρώματος γαζέλα, μάλλον θα αναθεωρήσετε μετά τα πρώτα συμπτώματα αδυναμίας, κούρασης, έλλειψης συγκέντρωσης και φουσκώματος. Το πιθανότερο σενάριο, να την 'πατήσετε' όπως η Beyoncé που μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ένιωσε την ανάγκη να φάει ότι βρεθεί στο δρόμο της.

Δοκιμάστε την μόνο αν θέλετε να χάσετε κιλά για.. να τα ξαναπάρετε!

Το μαγικό συστατικό!

The Grapefruit Diet: Είναι ένα διαιτητικό σχήμα, υψηλό σε λιπαρές - πρωτεϊνούχες τροφές και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Υπόσχεται απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υποχρέωσή σας; Να καταναλώνετε χυμό γκρέιπφρουτ μετά από κάθε γεύμα! Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται σε ένα υποτιθέμενο συστατικό που υπάρχει στο φρούτο, το οποίο όταν καταναλώνεται μαζί με πρωτεΐνες ενεργοποιεί την καύση λίπους και οδηγεί στη μείωση του βάρους.

Σε αυτή τη 'ζουμερή' δίαιτα μπορείτε να απολαύσετε βούτυρο, διάφορες λιπαρές σάλτσες στις σαλάτες σας, αλλά και τηγανιτά τρόφιμα. Τι κι αν το μπέικον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού σας, το γκρέιπφρουτ ως δια μαγείας θα 'κάψει' τα λίπη και εσείς θα γίνετε 'συλφίδα' σε μόλις 12 ημέρες!

Τα 'θύματα': Kylie Minogue, Jennifer Lopez

Το σχόλιο: Ας μη γελιόμαστε. Θαυματουργά τρόφιμα δεν υπάρχουν και σε καμία περίπτωση, το κατά τα άλλα πλούσιο σε βιταμίνη C φρούτο, δεν θα σας χαρίσει από μόνο του το σώμα των ονείρων σας. Η επιτυχία της δίαιτας στηρίζεται και σε ένα ακόμη στοιχείο, την πολύ μικρή κατανάλωση φαγητού.

Πρόκειται για ένα σχήμα 800-1.000 θερμίδων που με ή χωρίς το γκρέιπφρουτ, θα οδηγήσει στη μείωση του βάρους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που θα προκαλέσει είναι κυρίως απώλεια υγρών και ΟΧΙ λίπους, με αποτέλεσμα την άμεση επαναπρόσληψη των χαμένων κιλών, ενώ ταυτόχρονα θα 'εκτινάξει' τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σας.

Άλλωστε, αν αυτό το πρωτοποριακό σχήμα λειτουργούσε τόσο καλά, η παραγωγή γκρέιπφρουτ μάλλον θα έλυνε και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας!

Οι διαιτολόγοι ψηφίζουν Gisele!

Τρώει τα πάντα, ακόμη και burgers. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως η 'μητέρα φύση' της έδωσε απλόχερα την εύνοιά της, όμως η Gisele δεν επαναπαύεται στο καλοσχηματισμένο DNA της. Προσέχει τις ποσότητες που καταναλώνει και φροντίζει να γυμνάζεται έντονα και σε τακτική βάση για να..

έχει! Όσο κι αν ακούγεται κλισέ, το παραδοσιακό τρίπτυχο 'Ποικιλία- Μέτρο- Ισορροπία' σε συνδυασμό με ένα σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής, φαίνεται πως αποτελεί το κλειδί για μία καλλίγραμμη σιλουέτα!

Μπορεί οι δίαιτες των stars να σας 'κλείνουν το μάτι' προκαλώντας σας να τις δοκιμάσετε, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως η επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος κρίνεται στο κατά πόσο θα καταφέρετε να διατηρήσετε το νέο σας βάρος.

Όπως μαρτυρούν επιστημονικά δεδομένα, η διατήρηση επιτυγχάνεται αν καταφέρετε να αλλάξετε τις κακές διατροφικές συνήθειες, αυτές που κρύβονται πίσω από τα λίγα ή περισσότερα περιττά κιλάκια.

Το συμπέρασμα; Μην πέφτετε κι εσείς θύματα των ανορθόδοξων διαιτητικών σχημάτων. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, πρέπει να σκεφτείτε μια στρατηγική μακροπρόθεσμη, που σας εξασφαλίζει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε λοιπόν έναν πτυχιούχο διαιτολόγο, εξειδικευμένο στην τροποποίηση συμπεριφοράς που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε μόνιμα την εικόνα του σώματός σας με τρόπο φυσικό και..

αβίαστο!

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία