Πολλοί είναι οι άνθρωποι που λιώνουν στο γυμναστήριο, προσπαθώντας να κάψουν το περιττό τους λίπος και να αποκτήσουν ένα γραμμωμένο σώμα, αλλά ακόμα και μετά από πολύ καιρό δεν μπορούν να το καταφέρουν. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στους πιο σημαντικούς λόγους που το λίπος… δεν λέει να φύγει από πάνω σας.

Τρώτε υπερβολικά

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσες θερμίδες καταναλώνουν καθημερινά. Για παράδειγμα, μια σαλάτα, παρά το γεγονός ότι είναι υγιεινό γεύμα, μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε, αν την παραφουσκώσουμε με dressings και τυριά. Ειδικά αν δεν μαγειρεύετε τακτικά στο σπίτι, είναι πολύ δύσκολο να μετράτε σε σχετική ακρίβεια τις θερμίδες σας. Επιπλέον, δεν έχει σημασία μόνο το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε, αλλά και τι είδους θερμίδες. Για παράδειγμα, αν όλη η διατροφή μας βασίζεται στους υδατάνθρακες, δεν πρόκειται να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος.

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη μας κάνει να αισθανόμαστε χορτασμένοι, συνεπώς μας βοηθάει να έχουμε λιγότερη ανάγκη όλα εκείνα τα μικρά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας, που προστίθενται και μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες. Επιλέξτε σωστές πηγές πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο και ψάρι, και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας για να δείτε αποτελέσματα.

Πίνετε υπερβολικά

Αντικειμενικά, το μόνο υγρό που χρειαζόμαστε είναι το νερό. Ο καφές, το τσάι και μερικές φορές το γάλα δεν δημιουργούν πρόβλημα, αλλά είναι σημαντικό να κόψετε τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Και, προφανώς, το αλκοόλ – αν δεν το κόψετε εντελώς – πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Πιστεύετε πως τα υγιεινά φαγητά “δεν έχουν θερμίδες”

Ναι, πολλές τροφές είναι πάρα πολύ υγιεινές, αλλά την ίδια στιγμή περιέχουν πολλές θερμίδες. Ένα παράδειγμα είναι οι ξηροί καρποί, που περιέχουν καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα… αλλά και πολλές θερμίδες. Συνεπώς, πρέπει να προσέχετε το μέγεθος των μερίδων σας.

Δεν γυμνάζεστε αρκετά σκληρά

Ο σκοπός της γυμναστικής είναι όσο περισσότερο συνηθίζει το σώμα μας σε μια άσκηση, να αυξάνουμε την ένταση και την δυσκολία. Πρέπει να βάζετε σταδιακά μεγαλύτερες προκλήσεις στον εαυτό σας, και να μην τα παρατάτε - και κυρίως να μην επαναπαύεστε.

Είστε στρεσαρισμένοι

Το στρες είναι από τα χειρότερα πράγματα για το σώμα μας. Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο οργανισμός μας παράγει κορτιζόλη - την ορμόνη του άγχους - η οποία προκαλεί την συσσώρευση λίπους, ανάμεσα σε άλλες αρνητικές επιπτώσεις. Η έλλειψη ύπνου, επίσης, είναι ένας ακόμα δολοφόνος της καλής μας φυσικής κατάστασης. Πέρα από τα προβλήματα που προκαλεί με την διατροφή μας, καθώς η έλλειψη ύπνου μας κάνει να έχουμε όρεξη για τροφές με κακής ποιότητας υδατάνθρακες, μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα το στρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ