Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα τρόφιμα που μπορείτε να απολαύσετε σε μια κετονική δίαιτα

Η κετονική δίαιτα έχει γίνει πολύ δημοφιλής και σχεδόν όλοι θέλουν να τη δοκιμάσουν. Έχει αποτελέσματα σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η διατροφή αυτή είναι δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει κατανάλωση λιγότερων υδατανθράκων και περισσότερων λιπαρών. Οι υδατάνθρακες αντικαθίστανται με λιπαρά.

Εκτός από την απώλεια βάρους η Κετονική διατροφή σας βοηθά επίσης να προφυλαχτείτε από τον διαβήτη, την ασθένεια του Alzheimer, την επιληψία και ορισμένους καρκίνους. Κατά την υιοθέτηση της Κετονικής διατροφής θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε τα τρόφιμα που επιλέγετε να είναι ελεύθερα υδατανθράκων. Εδώ είναι ο κατάλογος των τροφίμων που είναι φιλικά για μία Κετονική διατροφή.

Αυγά

Τα αυγά αποτελούν μέρος της διατροφής σχεδόν όλων των ανθρώπων. Είναι ένα ιδανικό φαγητό για μια κετογενική διατροφή. Τα αυγά επίσης διατηρούν ισορροπημένο το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- που θα σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Τα αυγά περιέχουν πολύ λιγότερους υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία τα καθιστούν ιδανικό φαγητό για Κετονική δίαιτα. Ένα άλλο καλό πράγμα για τα αυγά είναι ότι μπορείτε να τα καταναλώνετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να βράσετε ένα αυγό, να το τηγανίσετε ή να κάνετε μια ομελέτα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Προάγει την υγεία της καρδιάς και αντιμετωπίζει επίσης τη φλεγμονή. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για Κετονική δίαιτα. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα τρόφιμα σε ελαιόλαδο ή να τα χρησιμοποιήσετε ως dressing σε σαλάτες ή σάλτσες. Όχι μόνο το ελαιόλαδο- μπορείτε επίσης να καταναλώσετε φρέσκες ελιές όταν βρίσκεστε σε Κετονική δίαιτα.

Θαλασσινά

Τα θαλασσινά είναι μια άλλη τέλεια επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε σε μια Κετονική  δίαιτα. Μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία ψαριών και οστρακοειδών που δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Τα θαλασσινά είναι επίσης πλούσια σε άλλα θρεπτικά συστατικά. Θα σας παράσχουν θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12, ο σίδηρος, το κάλιο, το σελήνιο και πολλά άλλα.

Λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες

Η κετονική δίαιτα έχει να κάνει με την αποφυγή υδατανθράκων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα λαχανικά χωρίς υδατάνθρακες. Τα λαχανικά είναι εξαιρετικά υγιεινά και είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να τρώτε τακτικά. Ορισμένα λαχανικά χωρίς υδατάνθρακες είναι το μπρόκολο, το λάχανο, , το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα λαχανικά θα σας παράσχουν επίσης φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Τα καρύδια και οι σπόροι είναι εξαιρετικά υγιεινά και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κατανάλωση καρπών με κέλυφος θα σας βοηθήσει επίσης να αποτρέψετε πολλές ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, η κατάθλιψη, ορισμένοι καρκίνοι και η παχυσαρκία. Τα καρύδια και οι σπόροι είναι χαμηλοί σε καθαρούς υδατάνθρακες και θα σας παράσχουν την απαιτούμενη ενέργεια. Μπορείτε να καταναλώνετε καρύδια και σπόρους όπως αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια, λιναρόσπορους, σπόρους κολοκύθας, σουσάμι και σπόρους chia.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα άλλο Κετονικά φιλικό φαγητό. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβανόλες που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Θα ελέγξει επίσης την αρτηριακή σας πίεση και θα διατηρήσει τις αρτηρίες σας υγιείς. Πρέπει να καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα με ελάχιστη ζάχαρη. Δεν πρέπει να καταναλώνετε πάρα πολλή μαύρη σοκολάτα.

Η κετονική δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και θα δείτε επίσης και άλλα οφέλη στην υγεία. Θα πρέπει να είστε συνεπείς και να ακολουθείτε σωστά τη διατροφή για να δείτε τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας