Μετά από τις κουραστικές ώρες του σχολείου, τα παιδιά σας χρειάζονται κάτι για να τους δώσει λίγη ενέργεια. Και τι είναι καλύτερο από ένα νόστιμο, υγιεινό σνακ, φτιαγμένο από τα χεράκια σας; Ας δούμε μερικές πρωτότυπες και πάρα πολύ εύκολες ιδέες για απογευματινά σνακ.

Smoothie με μούρα και μπανάνα

Θα χρειαστούμε:

1 κατεψυγμένη μπανάνα σε φέτες
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα φράουλες
1 κούπα βατόμουρα
1 ¾ κούπες άπαχο γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, και τα χτυπάμε.

Αχλάδι με μέλι και καρύδια

Θα χρειαστούμε:

1 μεγάλο αχλάδι
¼ της κούπας καρύδια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Κόβουμε το αχλάδι στη μέση, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια και τον πυρήνα του. Γεμίζουμε με ένα μείγμα μελιού και καρυδιών, για ένα σνακ με φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά.

“Τηγανιτές” γλυκοπατάτες φούρνου

Θα χρειαστούμε:

4 μικρές γλυκοπατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλιές του γλυκού πάπρικα
1 ½ κουταλιές του γλυκού αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το αλάτι. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις αλείφουμε με το μείγμα του λαδιού. Τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μπουκίτσες ζαμπόν και… μήλου

Θα χρειαστούμε:

¼ της κούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
1-2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
1 πράσινο μήλο, σε φέτες
100 γραμμάρια τυρί cheddar
100 γραμμάρια ζαμπόν σε λωρίδες
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι και την μουστάρδα, για να φτιάξουμε το ντιπ. Έπειτα, βάζουμε μαζί μια φέτα μήλου με ένα κομμάτι cheddar, και τα “δένουμε” με μια λωρίδα ζαμπόν.

Βαρκούλες αγγουριού με πικάντικο γιαούρτι

Θα χρειαστούμε:

1 αγγούρι, κομμένο κάθετα, με βγαλμένα τα κουκούτσια
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (η πάπρικα ή το κάρι είναι καλές επιλογές)
Ανοίγουμε το εσωτερικό του αγγουριού, και γεμίζουμε το κενό με ένα μείγμα γιαουρτιού και μπαχαρικού, για να φτιάξουμε αυτό το ιδιαίτερο σνακ, που θα ικανοποιήσει την απογευματινή όρεξη.

Ψητά μήλα και μπανάνες

Θα χρειαστούμε:

1 μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα σε ένα αντικολλητικό ταψί, και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς, μέχρι να αποκτήσουν ένα πιο καστανό χρώμα. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και κάτι παραπάνω από δυο ώρες.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα