Η διατροφή στην παιδική ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το παιδί αρχίζει να επιλέγει ποιες είναι οι αγαπημένες του γεύσεις – και αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο αν συνηθίσει να τρώει υπερβολικά πολλή ζάχαρη. Γι’ αυτό και είστε υποχρεωμένοι να του μαγειρεύετε τροφές που θα το βοηθήσουν να αναπτυχθεί σωστά και που θα του προσφέρουν όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Και ας δούμε ποιες είναι οι πιο σημαντικές από αυτές…

Σολομός

Τα ψάρια όπως ο σολομός περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, και στην καλύτερη λειτουργία του. Τα παιδιά που λαμβάνουν αρκετά ωμέγα-3 μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες.

Αυγά

Εκτός από εκπληκτική πηγή πρωτεΐνης, ο κρόκος του αυγού περιέχει χολίνη, μια ουσία που βοηθάει στην ανάπτυξη δυνατότερης μνήμης.

Φιστικοβούτυρο

Το φιστικοβούτυρο περιέχει πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθώς και θειαμίνη. Είναι τέλειο πρωινό πάνω σε μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί το πρωί.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης θα προσφέρουν στο παιδί σας καλής ποιότητας ενέργεια, όπως και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προστατεύουν τον εγκέφαλο.

Μούρα

Τα μούρα και τα φρούτα του δάσους, όπως οι φράουλες, είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών. Χρησιμοποιήστε τα σκέτα, ως επιδόρπιο, ή μέσα σε smoothies.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα