Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.

  • Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake και κριθάρι.
    Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πολύ καλές πηγές του συστατικού γερμάνιο, το οποίο περιορίζει την καταστροφή των ελευθέρων ριζών. Το γερμάνιο επίσης συμμετέχει, ως καταλυτής, στη διαδικασία παροχής οξυγόνου στους ιστούς που εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.
  • Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών καταναλώνοντας πολλά φρέσκα λαχανικά, ολικής αλέσεως σπόρους, σιτηρά και βρώμη. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλετε στην καλή λειτουργία του εντέρου, την αποτροπή εκφυλιστικών ασθενειών και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.
  • Οι τροφές που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εγκεφαλική λειτουργία περιλαμβάνουν οστρακοειδή, σαρδέλες, ρέγκες, αποξηραμένο και φρέσκο λάχανο, ξηρούς καρπούς, βερίκοκα, μήλα και φραγκοστάφυλο, παντζάρια, καρότα και σέλινο, βρώμη, κριθάρι και καστανό ρύζι, συκώτι, νεφρό και άπαχο βοδινό κρέας, το wheat germ, μαγιά μπύρας, μελάσα, βασιλικό, δεντρολίβανο, τζίντζερ, γλυκόριζα, καθώς και αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα.
  • Οι τροφές που μπορούν να συμβάλουν στη μυϊκή δύναμη και παράλληλα να βοηθήσουν σε προβλήματα αρθρώσεων περιλαμβάνουν φράουλες, γογγύλια και τις φυλλώδεις κορυφές τους, φακές, πουλερικά, ψάρια (κυρίως αυτά πλούσια σε λιπαρά), σέλινο και τα φύλλα του, καθώς και μαϊντανό.
  • Συνιστάται η συχνή κατανάλωση αγκιναρών για την τόνωση του συκωτιού και την ενίσχυση της πέψης, καθώς και η κατανάλωση ραδικιών για την τόνωση της χοληδόχου κύστης η οποία και ευθύνεται για την παραγωγή χολής-με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ηπατική λειτουργία και η πέψη.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού, χημικά πρόσθετα τροφίμων και φυτοφάρμακων.
  • Τρώτε μόνο όταν πεινάτε πραγματικά, και μειώστε τις συνολικές θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά εάν υπερκαταναλώνετε φαγητό. Εργαστηριακά πειράματα έχουν δείξει ότι η διάρκεια ζωής μπορεί να αυξηθεί με την ισορροπημένη μείωση της θερμιδικής πρόσληψης.
  • Αν είστε στη διαδικασία απώλειας βάρους, φροντίστε να το κάνετε αργά και με ασφάλεια. Οι δίαιτες-αστραπή που προκαλούν την απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία και προκαλούν ρυτίδωση του δέρματος στο πρόσωπο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό