Αν τον τελευταίο καιρό έχετε αρχίσει να ανησυχείτε για τα μαλλιά σας, βλέποντας όλο και περισσότερες τρίχες στην βούρτσα σας, ή στο μαξιλάρι σας όταν ξυπνάτε, τότε μάλλον αυτό έχει αρχίσει να σας προκαλεί σημαντικό στρες. Κι όμως, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στο να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο πυκνά, θρέφοντάς τα με όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται. Ποιες είναι αυτές;

Σολομός

Τα μαλλιά είναι, στην ουσία, πρωτεΐνες, συνεπώς χρειάζονται πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν, αλλά και για να παραμείνουν δυνατά. Επίσης, η πρωτεΐνη είναι αναγκαία για την παραγωγή κερατίνης, ενός δομικού συστατικού της τρίχας. Βάλτε μέσα και τα ω-3 λιπαρά του σολομού, που είναι εξίσου θρεπτικά για τα μαλλιά μας, και μόλις σας δώσαμε έναν ακόμα λόγο να λατρεύετε αυτό το ψάρι.

Μέλι

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά στις περιοχές που χάνετε τρίχες. Το μείγμα σας πρέπει να είναι 90% μέλι και 10% νερό, και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τοπικά κάθε λίγες μέρες, για τέσσερις εβδομάδες, και θα παρατηρήσετε βελτίωση—ή, τουλάχιστον, έτσι δηλώνει μια πρόσφατη μελέτη.

Στρείδια

Ο ψευδάργυρος είναι από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά μας. Αρκετές μελέτες έχουν εξετάσει τα επίπεδα ψευδάργυρου και χαλκού στον οργανισμό ανδρών και γυναικών με τριχόπτωση και – άσχετα με την αιτία της τριχόπτωσης – τα επίπεδά τους ήταν χαμηλά. Τα στρείδια περιέχουν περισσότερο ψευδάργυρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φαγητό—αλλά αν ψάχνετε για φυτικές λύσεις, υπάρχουν πολλές: καρύδια, σπανάκι, ηλιόσποροι, μπιζέλια και βρώμη.

Έλαια

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας, αλλά και το λάδι καρύδας, μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά μας. Το πρώτο μπορεί να χορηγηθεί ως συμπλήρωμα, ενώ το δεύτερο αποτελεί εκπληκτικό συστατικό για μία μάσκα πριν το λούσιμο.

Φύκια

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων με βάση τα φύκια μπορεί να κάνει θαύματα. Συγκεκριμένα, μετά από 16 εβδομάδες χορήγησης, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν κατά μέσο όρο 13% αυξημένο όγκο και 27% αυξημένη πυκνότητα. Επιπλέον, το συμπλήρωμα αυτό καταπολεμούσε τις φλεγμονές του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και την πιτυρίδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά γυναικών
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον
O IΣΑ ζητά την ισότιμη αντιμετώπιση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στο ΕΣΥ