Όταν βρίσκεστε σε δίαιτα, η πείνα μπορεί να σας επισκεφτεί οποιαδήποτε στιγμή. Σε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να αναζητήσετε υγιεινές εναλλακτικές που δεν θα σας επιβαρύνουν με μεγάλο αριθμό θερμίδων. Ιδού μερικά υγιεινά τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε για να σκοτώσετε την πείνα σας με μόλις 100 θερμίδες ή και λιγότερες.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε γρήγορα την πείνα. Μπορείτε να καταναλώσετε 14 αμύγδαλα για να ικανοποιήσετε το κενό στο στομάχι σας χωρίς να προσθέσετε συνολικά ούτε 100 θερμίδες. Τα αμύγδαλα παρέχουν επίσης άλλα οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη ψυχική υγεία, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα αμύγδαλα θα σας βοηθήσουν να χάσετε με επιτυχία το βάρος, διότι θα σας κρατήσουν τα επίπεδα κορεσμού υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πορτοκάλια

Το πορτοκάλι έχει τέλεια γεύση και είναι γεμάτο με βασικές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Δύο μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια ή ένα μεγάλο πορτοκάλι θα σας προσθέσουν μόνο 60 θερμίδες. Μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα πορτοκάλι και να το καταναλώσετε χωρίς να δεύτερη σκέψη. Η πικάντικη και όξινη γεύση του πορτοκαλιού θα αυξήσει επίσης τη διάθεσή σας.

Smoothie

Ένα smoothie είναι ένα πολύ δροσιστικό ποτό που είναι εξαιρετικά υγιεινό. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την πείνα. Θα θρέψει το σώμα σας ενώ θα ικανοποιήσει και την ανάγκη σας για γλυκό. Μπορείτε να ετοιμάσετε το smoothie σας με μούρα ή μισή μπανάνα. Επίσης, επιλέξτε μέλι αντί για ζάχαρη για να προσθέσετε στο smoothie σας και να περιορίσετε τον αριθμό των θερμίδων.

Ποπ κορν

Όλοι αγαπούν το ποπ κορν- από παιδιά μέχρι ενήλικες. Eίναι ένα σνακ που θα σας δώσει μέγιστη ικανοποίηση με λιγότερες θερμίδες. Έξι φλιτζάνια ποπ κορν θα προσθέσουν μόνο 100 θερμίδες. Μην διαλέγετε ποπ κορν γεμάτο βούτυρο. Το ποπκορν θα σας παρέχει επίσης ίνες που θα κρατούν υγιές το πεπτικό σας σύστημα.

Μήλα

Το μήλο περιέχει διαλυτές ίνες μαζί με μέτρια ποσότητα θερμίδων. Πρόκειται για ένα υπέροχο σνακ που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την πείνα και είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες. Είναι επίσης μια καλή πηγή  βιταμίνης C. Δεδομένου ότι τα μήλα μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας με λίγες θερμίδες, θα πρέπει να τα κάνετε μέρος της διατροφής σας για την προώθηση της απώλειας βάρους. Μέτρηση θερμίδων: Το ½ του νόστιμου κόκκινου μήλου περιέχει 45 θερμίδες.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι γλυκά, πορτοκαλί χρώματος φρούτα που είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικό περιεχόμενο και από τις καλύτερες πηγές διαιτητικών ινών. Μπορούν να καταναλωθούν στις φρέσκες και ξηρές μορφές τους. Τα βερίκοκα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη φυσική λειτουργία του σώματος. Αριθμός θερμίδων: 1 βερίκοκο έχει 14 θερμίδες.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες έχουν χαμηλές θερμίδες και λίπος. Είναι μια πλούσια πηγή εδώδιμων ινών και αντιοξειδωτικών. Οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας και μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερόλης. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φολικού οξέος. Καταμέτρηση θερμίδων: 100 γραμμάρια αγκινάρες φέρουν μόλις 47 θερμίδες.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο είναι γνωστό θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά τον καρκίνο, και βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, οι ντομάτες μπορούν επίσης να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV και να μειώσουν τη χοληστερόλη σας. Η νωπή ντομάτα είναι πολύ πλούσια σε κάλιο, που αποτελεί βασικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών. Καταμέτρηση θερμίδων: 100 γραμμάρια ντομάτας φέρουν μόλις 18 θερμίδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο