Γνωρίζουμε ότι η τακτικότητα των γευμάτων βάζει σε τάξη το διατροφικό μας πρόγραμμα και προάγει τις σωστές διατροφικές μας συνήθειες. Αυτό όμως που τώρα μαθαίνουμε είναι πως ο χρόνος της βραδινής κατάκλισης σχετίζεται τόσο με την τακτικότητα των γευμάτων, όσο και με την ποιότητα των διατροφικών συνηθειών.



Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Hirosima στην Ιαπωνία, μελέτησαν σε 3.398 φοιτητές τη σχέση της ώρας του βραδινού ύπνου με τις διατροφικές συνήθειες. Βρήκαν, ότι αυτοί που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραλείψουν το πρωινό γεύμα, να έχουν άστατο μεσημεριανό, να καταναλώνουν με μικρότερη συχνότητα ψάρια, γάλα, φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και να καπνίζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν κοιμόμαστε αργά, ξυπνάμε αργά, χάνουμε το πρωινό γεύμα και κατά κάποιο τρόπο διαταράσσεται η διατροφική ισορροπία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως η ώρα της βραδινής κατάκλισης μπορεί να σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης