Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού (περίπου 180γρ το καθένα), 20 γρ Light μαργαρίνη, 4 κουτάλια σούπας λευκό κρασί ξηρό.

Εκτέλεση

  • Λιώνετε τη μαργαρίνη για 15 δευτερόλεπτα και την τοποθετείτε σε πιάτο.
  • Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού πάνω στη μαργαρίνη ώστε να αλειφθούν και οι δύο πλευρές.
  • Προσθέτετε το κρασί και αλάτι, πιπέρι.
  • Σκεπάζετε το πιάτο με μια λεπτή μεμβράνη και αφήνετε ένα μικρό κενό για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Τοποθετείτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Αφήνετε να κρυώσει τελείως, μέσα στους χυμούς του.
  • Σερβίρετε με βραστά ή ψητά λαχανικά.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 φιλέτο)

Ενέργεια (Kcal) 350
Πρωτεΐνες (g) 40,9
Υδατάνθρακες (g) 0,8
Λίπη (g) 17,91
Φυτικές ίνες (g) 0,0
B12 (μg) 8,7
B6 (mg) 0,3
C (mg) 0,0
A (μg) 112,1
E (mg) 1,9
Ca (mg) 11,7
Fe (mg) 0,9

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη