Η Μέρα της Μητέρας έφτασε σχεδόν, και γιατί να μην τη γιορτάσουμε φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο και υγιεινό brunch για να απολαύσουμε με την… πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας; Οι παρακάτω συνταγές είναι πολύ εύκολες στο μαγείρεμα, δεν χρειάζονται περισσότερο από μισή ώρα και είναι πολύ καλοκαιρινές. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Pancakes με μπανάνα

Μια συνταγή που χρησιμοποιεί ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, για να κάνει αυτήν την απόλαυση λιγότερο ένοχη. Τις συνδυάζουμε με μπανάνα και blueberries, για μια γερή δόση βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

Θα χρειαστούμε:
1 ½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγη κανέλα
1 ώριμη μπανάνα
1 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά, και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι, και έπειτα την αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξουμε έναν πουρέ. Έπειτα, συνδυάζουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία, και ρίχνουμε λίγο λάδι. Το μείγμα φτιάχνει 3 με 4 τηγανίτες, και η κάθε μία χρειάζεται 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε στο μείγμα κατεψυγμένα blueberries ή ξηρούς καρπούς.

Πίτσα με καπνιστό σολομό

Γιατί να μην δοκιμάσετε μία σούπερ υγιεινή πίτσα, γεμάτη με ωμέγα-3 αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις;

Θα χρειαστούμε:
Για την πίτσα, μπορείτε να φτιάξετε την δική σας ζύμη (δοκιμάστε την πολύ υγιεινή ζύμη από κουνουπίδι), αλλά για να ξοδέψετε ακόμα λιγότερο χρόνο στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βάση πιτάκια ολικής άλεσης.
½ της κούπας κρεμ φρες με χαμηλά λιπαρά
170 γραμμάρια κρύο καπνιστό σολομό, σε λεπτές φετούλες
¼ κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
¼ της κούπας κάπαρη
1 κούπα ρόκα
3-4 μεγάλα βλαστάρια άνηθο
Λίγο αλατοπίπερο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε ελαφρώς τα πιτάκια (ή την ζύμη, αν φτιάξαμε ή αν αγοράσαμε έτοιμη). Έπειτα, στρώνουμε την κρεμ φρες πάνω τους, και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε λίγο αλατοπίπερο (ή κάποιο άλλο μπαχαρικό) και σερβίρουμε.

Καναπεδάκια με σπαράγγια, μανιτάρια και τυρί Ρικότα

Πολύ εύκολα καναπεδάκια με λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες—όπως και την ιδιαίτερη γεύση των μανιταριών.
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα σπαράγγγια
1 κούπα μανιτάρια της αρεσκείας μας
Τυρί Ρικότα
Φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης
Μαύρο πιπέρι
Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ζεματίζουμε τα σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, για δύο λεπτά. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, χωρίς πολύ λάδι. Πρώτα απλώνουμε το τυρί Ρικότα πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, και έπειτα προσθέτουμε το μαυροπίπερο, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια. Για επιπλέον γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και κρεμμύδι, ή σκόρδο σε σκόνη.

Σουφλέ cheesecake

Επιδόρπιο ως κυρίως πιάτο; Με αυτή την πολύ υγιεινή εναλλακτική του κλασικού cheesecake, μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς ενοχές!
Θα χρειαστούμε:
226 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά
3 μεγάλα αυγά, με τους κρόκους ξεχωριστά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
2 ½ κουταλιές της σούπας στέβια ή κάποιο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες
Μικρά πυρέξ κουπάκια για να τοποθετήσουμε τα cheesecakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε το εσωτερικό από τα κουπάκια με βούτυρο και στέβια. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να έχει ενωθεί εντελώς και να σφίξει. Φτιάχνουμε μικρά cheesecakes διπλώνοντας λίγο από το μείγμα των ασπραδιών μέσα στο μείγμα των κρόκων, και γεμίζουμε τα κουπάκια στα ¾ τους, τοποθετώντας τα σε ένα ταψί. Ανάλογα το μέγεθός, ψήνουμε είτε για 15 λεπτά (μικρά κουπάκια) είτε για 22-25 λεπτά (μεγάλα κουπάκια), και σερβίρουμε αμέσως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης