Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. μπρόκολο (χωρίς το κοτσάνι)
200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
50 ml ελαιόλαδο
χυμός από 2 πορτοκάλια
χυμός από 2 γκρέϊπ φρούτ
100 γρ. μέλι
250 ml αφρώδης οίνος λευκός
10 γρ.

αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύω τον αφρώδη οίνο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό γκρέϊπ φρούτ και το μέλι.
Δίνω μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το μισό μείγμα.
Σε ένα ταψάκι, τοποθετώ το μπρόκολο. Το περιχύνω με το μείγμα και απλώνω από πάνω τα αμύγδαλα.


Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο στο οποίο κάνω τρύπες με ένα πιρουνάκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 30 λεπτά.

Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 450 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά 
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Διατροφικό σχόλιο

Ο Γιάννης Γκελντής παρουσιάζει εδώ μια καταπληκτική επινόηση που λόγω της περιεκτικότητάς της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως 'ασπίδα' έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Το ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα είναι θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, ενώ το μπρόκολο εμπεριέχει συν τοις άλλοις την ουσία ινδόλη-3C.

Η ινδόλη-3C εμπλέκεται ουσιαστικά στον μεταβολισμό των οιστρογόνων. Με την παρουσία της ινδόλης-3C, έχουμε έως και 50% μείωση της μετατροπής των οιστρογόνων σε 16-α-υδρόξυ-οιστρόνη, που αποτελεί ισχυρότατο μεταβολίτη οιστρογόνων.

Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη επίδραση, το εντυπωσιακό που προκύπτει από πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, είναι ότι η ινδόλη-3C αναστέλλει την έκφραση μιας γλυκοπρωτεΐνης, της ΜUC1, που εμπλέκεται σημαντικά στη διαδικασία της καρκινογένεσης και της μετάστασης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις