Μερίδες συνταγής: 4

Συστατικά

200 γρ. καστανό ρύζι ωμό
400 ml ζωμός λαχανικών
200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι βασιλικός
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 303 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ.

Οδηγίες

Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμένετε το φούρνο στους 180 οC. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου.

Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδου σοτάρετε το βασιλικό για 10 λεπτά και πασπαλίστε το ριζότο μόλις είναι έτοιμο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα