Μερίδες συνταγής:4

Συστατικά:

200 γρ. φύλλο καταΐφιού
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2½ κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κούπες ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου
¼ κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/6 κούπας θρυμματισμένη παρμεζάνα
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 350 kcal
Πρωτεΐνη: 29 γρ.
Υδατάνθρακες: 38,5 γρ.
Λίπος: 10,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,7 γρ.

Οδηγίες

Βράστε το φύλλο καταϊφιού σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα, το κοτόπουλο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήστε τα συστατικά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Αναμείξτε το φύλλο καταϊφιού με το μείγμα κοτόπουλου και σερβίρετε με την ψιλοκομμένη παρμεζάνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα