Υλικά

  • 1 κιλό κομμ. κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
  • μπούτια ή στήθος
  • ½ κιλό σέλινο
  • ½ κιλό αντίδια
  • 2 μαρούλια
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός 2 λεμονιών

Προετοιμασία
Πλένουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από πάνω και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί περίπου μία ώρα. (Πρέπει να μείνει με λίγο ζουμί).

Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με αυγολέμονο.

Το ζουμί που θα μείνει (να είναι 2 φλυτζάνια) το βάζουμε σε κατσαρολάκι και το διατηρούμε ζεστό.

Χτυπάμε 1 αυγό με τον χυμό 2 λεμονιών και 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα το ζωμό από το κατσαρολάκι. Το ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και σε πολύ σιγανή φωτιά το αφήνουμε (ανακατεύοντας) να γίνει μία πηκτή σάλτσα.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε για λίγο χωρίς να ανακατεύουμε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο