Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια (μικρή)
  • ½ κιλό εντεράκια
  • λίγο ξίδι
  • 3 λίτρα νερό
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι - πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου (σαν μεγάλο καλαμάκι από σουβλάκι).

Τα βάζουμε στο ξίδι για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο νερό στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα να αχνιστούν. Αχνίζουμε και τη συκωταριά.

Σε ένα σανιδάκι ψιλοκόβουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου το νερό είναι ήδη ζεστό. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον άνηθο μαζί. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.

Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνουμε λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τη σούπα. Όταν ρίξουμε 5-6 κουτάλες, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;