Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια καθαρισμένα καρύδια
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα με λίγα λιπαρά
  • 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα αντίδια

Προετοιμασία

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις βράζετε καλά σε λίγο αλατισμένο νερό.

Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια.

Κόβετε τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβετε το τυρί σε κύβους.

Λιώνετε τις βρασμένες πατάτες να γίνουν πουρές και προσθέτετε το γάλα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι.

Σοτάρετε την πιπεριά για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρύδια, τα αντίδια και το τυρί στον πουρέ.

Ζεσταίνετε καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

  • Σύνολο θερμίδων 625kcal
  • Πρωτεΐνες 23g
  • Λιπαρά 34g
  • Κορεσμένα λιπαρά οξέα 7g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα 13g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 13g
  • Υδατάνθρακες 56g
  • Χοληστερόλη 22mg

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου