Μερίδες συνταγής: 4

Συστατικά

¾ κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας φυσικός χυμός λεμόνι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα μέλι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού σκόνη κάρρυ
½ κουταλιά γλυκού πάπρικα
4 φιλέτα (130 γρ.το ένα) στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα

Οδηγίες

Για το μαρινάρισμα: Σε ένα σκεύος αναμίξτε όλα τα παραπάνω συστατικά εκτός από το κοτόπουλο και αφού αναδεύσετε καλά το μείγμα προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου και αφήστε τα στο ψυγείο για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC και τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ταψί προσθέτοντας τη μισή ποσότητα της σώς που έχει απομείνει στο σκεύος. Αφήστε για περίπου 20-25 λεπτά το κοτόπουλο να ψηθεί στους ίδιους βαθμούς.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 28 γρ.
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,5 γρ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;