Μερίδες Συνταγής: 12

Συστατικά

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. τεμμαχισμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα Cottage cheese
  • ¾ κούπας κρέμα γάλακτος light 3%
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κουταλιά γλυκού άνηθος
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γρ. φύλλο σφολιάτα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο. Αφού τα συστατικά ψηθούν για άλλα 10 λεπτά αφαιρέστε τα από τη φωτιά και ανακατέψτε τα με το Cottage cheese.

Προσθέστε τη γέμιση στο φύλλο και για περίπου μία ώρα αφήστε την πίτα να ψηθεί.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/12 συνταγής
Θερμίδες: 330 kcal
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Υδατάνθρακες: 22 γρ.
Λίπος: 23 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας