Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά

3 κιλά γαλοπούλα ολόκληρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
4 κούπες θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιές
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. άπαχος κιμάς κοτόπουλου
250 γρ. μανιτάρια
1 κούπα λεπτοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ.καστανό ρύζι 
100 ml λευκό κρασί 
50 γρ. σταφίδες 
50 γρ. κουκουνάρι 
150 ml ζωμός κότας 
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι 
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη 
½ κούπα λεπτοκομμένο σέληνο

Οδηγίες

Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το λάδι και προσθέστε αρχικά το κρεμύδι, το σέληνο και τον κιμά. Μετά από 20 λεπτά προσθέστε τα θρύμματα ψωμιού, τα μανιτάρια, το ρύζι, το κρασί, το ζωμό κότας και τα μπαχαρικά και αναδεύστε.

Μόλις τα παραπάνω είναι έτοιμα προσθέστε στο μείγμα το κουκουνάρι και τις σταφίδες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Αφαιρέστε από τη γαλοπούλα τα περιττά τμήματα και πλύντε την καλά. Αλείψτε τις κοιλότητες με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τη γέμιση στο εσωτερικό της γαλοπούλας. Εν συνεχεία κλείστε την τομή, αφήνοντας μικρές διόδους για να αναπνέει η γέμιση.

Μετά από 3-4 ώρες, το Χριστουγεννιάτικο πιάτο θα είναι έτοιμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 499 kcal
Πρωτεΐνη: 32 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 31 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο