Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φαγκρί (ένα μεγάλο ή δύο μικρά)
100 γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
50 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γρ.

αλάτι
5 γρ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνω το κρασί και τον ζωμό λαχανικών και δίνω μια βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το φαγκρί μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζω για 25 λεπτά περίπου.
Μετά αποσύρω το ψάρι μου σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει του αφαιρώ το κόκαλο και το κόβω σε μεγάλα κομμάτια.
Με ένα κουτάλι, αφαιρώ τους αφρούς από το ζωμό.
Στη συνέχεια, ρίχνω μέσα στο ζωμό τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
Τέλος, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρω όλα αυτά πάνω στο ξεψαχνισμένο ψάρι.


Χρόνος προετοιμασίας : 40’
Χρόνος μαγειρέματος : 20’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα