Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
800 γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλλα τριμμένη
200 ml χυμός ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο αλάτι
5 γρ. μαύρο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά το κουνουπίδι, το κόβω σε μπουκίτσες και το βράζω σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει. Το στραγγίζω και το διατηρώ ζεστό.
Βράζω τις κυδωνάτες πατάτες μου σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσουν, τις στραγγίζω και τις τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας.


Σε μια λεκάνη ανακατεύω προσεχτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, την κανέλλα και αλατοπιπερώνω.
Αδειάζω το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζω και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


Σερβίρω και ρίχνω το υπόλοιπο λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Πηγές:
www.nutrimed.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management