Μερίδες συνταγής: 6

Συστατικά

4 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες
1/5 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σπανάκι
¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα
1½ κουταλιές σούπας μαργαρίνη
½ κούπα κρέμα γάλακτος 3%
Αλάτι και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 227 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4 γρ.

Οδηγίες

Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετήστε το ελαιόλαδο. Πρώτα ρίξτε τις πιπεριές και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάλτε τις πατάτες σε μίξερ μαζί με το σπανάκι, την παρμεζάνα, την καπνιστή γαλοπούλα και τη σκόνη σκόρδου.

Αναμείξτε τα συστατικά. Τέλος, προσθέστε την κρέμα γάλακτος 3% και τη μαργαρίνη και αναμείξτε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ με το μείγμα πιπεριάς να συνοδεύει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου