Μερίδες συνταγής: 4

Συστατικά

2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
½ κούπα τριμμένο ψωμί σικάλεως
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα γάλα 1,5%
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (200 γρ.

το καθένα)

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 295 kcal
Πρωτεΐνη: 35 γρ.
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Οδηγίες

Σε ένα μαγειρικό μπωλ αναμείξτε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τρίμματα ψωμιού και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπωλ αναμείξτε το γάλα, το αυγό και το ασπράδι αυγού. Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα με το γάλα και το αυγό και αφήστε τα να το απορροφήσουν.

Στη συνέχεια τοποθετείστε τα φιλέτα στο άλλο μείγμα μπαχαρικών και αλευριού και αλείψτε τα. Τέλος, ψήστε τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου είτε σε αντικολλητικό σκεύος είτε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!