Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 400γρ. καλαμάρι κομμένο σε λωρίδες
  • ½ φλιτζάνι βερμούτ
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
  • ¼ του φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη και καβουρντισμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο νερό, ρίχνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και βράζετε τα ζυμαρικά.

Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές και τις αντσούγιες και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το καλαμάρι μαζί με τα πλοκάμια του και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνετε με το βερμούτ και αφήνετε να εξατμιστεί για 30 λεπτά.

Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τον βασιλικό και το αλατοπιπερώνετε.Μόλις ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο μίγμα καλαμαριού. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας το μίγμα με τριμμένη φρυγανιά.

364 θερμίδες ανά μερίδα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια