Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ. νούντλς
  • 30γρ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
  • 65γρ. ηλιόσποροι
  • 70γρ. κουκουναρόσποροι ή 50γρ. κάσιους
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια
  • 200γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
  • 120γρ. καρύδια
  • 50γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 60ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 15ml σάλτσα σόγιας
  • 50γρ λευκή ζάχαρη
  • 15ml χυμός λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Έτοιμο σε 25 λεπτά

Οδηγίες προετοιμασίας

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 3500C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα νούντλς με τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους (ή τα κάσιους) και τα καρύδια μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
  • Βράστε για 7 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το μίγμα με τα νούντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τον αρακά.
  • Προετοιμάστε την σως ανακατεύοντας λάδι, ξύδι, ζάχαρη και χυμό λεμόνι. Περιχύστε το πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πρώτα τη σαλάτα στο ψυγείο για κρυώσει, για μερικά λεπτά.

Ενεργειακή αξία ανά μερίδα: 375 Kcal
Λιπαρά: 14,2gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;