Η GlaxoSmithKline (GSK) εθελοντικά και για προληπτικούς λόγους διακόπτει τη διάθεση της στερεωτικής κρέμας οδοντοστοιχιών που περιέχει ψευδάργυρο με την ονομασία Corega Ultra, καθώς η μακροχρόνια υπερβολική χρήση έχει συνδεθεί με πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Η GSK διαθέτει στην Ελληνική αγορά την κρέμα Corega Ultra που περιέχει ψευδάργυρο, ενώ η υπόλοιπη σειρά προϊόντων Corega δεν περιέχει ψευδάργυρο.

Η GSK θα αντικαταστήσει την κρέμα Corega Ultra με νέα σύνθεση χωρίς ψευδάργυρο, με την ονομασία Corega Ultra Free. Στη νέα συσκευασία θα υπάρχει ξεκάθαρα η σήμανση ‘Χωρίς Ψευδάργυρο’.

Ο Dr Howard Marsh, Chief Medical Officer, GSK Consumer Healthcare, σχολίασε, ‘Η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να κατανοήσουν ότι η κρέμα Corega Ultra παραμένει ασφαλής όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.

Λαμβάνουμε εθελοντικά αυτά τα μέτρα γιατί ενημερωθήκαμε για πιθανά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη μακροχρόνια υπερβολική χρήση των στερεωτικών οδοντοστοιχιών που περιέχουν ψευδάργυρο. Αυτές οι αναφορές είναι πολύ σπάνιες, δεδομένου ότι οι χρήστες των προϊόντων αυτών σε όλο τον κόσμο είναι πολλά εκατομμύρια.

Αν κάποιοι ανησυχούν ότι έχουν χρησιμοποιήσει τα στερεωτικά οδοντοστοιχιών σε υπερβολική ποσότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση, να το συζητήσουν με το γιατρό τους και να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν που δεν περιέχει ψευδάργυρο.

Η υπερβολική χρήση στερεωτικού μπορεί να είναι σημάδι ανεπαρκούς εφαρμογής της οδοντοστοιχίας. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τεχνητές οδοντοστοιχίες θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά τον οδοντίατρό τους για τον έλεγχο της καλής εφαρμογής της οδοντοστοιχίας τους.’

Συγκεκριμένες πληροφορίες για την Ελλάδα παρέχονται στη συνημμένη ανακοίνωση.
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε χώρα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.gsk.com  

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο