Οι ασθενείς με β-θαλασσαιμία που έχουν διαγνωσθεί με υπερφόρτωση σιδήρου στην καρδιά, εξακολουθούν να παρουσιάζουν λειτουργική βελτίωση μετά από διετή θεραπεία αποσιδήρωσης με deferasirox, σύμφωνα με δηλώσεις ερευνητών στο 51ο ετήσιο Συνέδριο της Εταιρίας (American Society of Hematology, ASH).

‘Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη προοπτική μελέτη για χηλικό παράγοντα όπου παρουσιάζονται δεδομένα 2 ετών για την απομάκρυνση σιδήρου από την καρδιά,’ δήλωσε ο Δρ. Dudley J. Pennell, από το Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Ο Δρ Pennell παρουσίασε τα διετή αποτελέσματα της μελέτης EPIC (Evaluation of Patients' Iron Chelation With Exjade - Αξιολόγηση της Θεραπείας Αποσιδήρωσης με Exjade ). Το deferasirox είναι ένας χηλικός παράγοντας, ο οποίος λαμβάνεται από το στόμα άπαξ ημερησίως.

Περίπου το 30% των συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ηλικίας κάτω των 50 ετών.

‘Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συνεχής θεραπεία με deferasirox για έως και 2 έτη σε δόσεις των 30 έως 40 mg/kg/ημέρα είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση του σιδήρου από την καρδιά σε ασθενείς με θαλασσαιμία με ήπια, μέτρια ή σοβαρή καρδιακή σιδήρωση’, δήλωσε ο Δρ Pennell.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ