Το συστηματικό κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες προσβολής από φυματίωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που ανέλυσε στοιχεία προηγούμενων μελετών.

Σύμφωνα με τον Dr.Kirk, του University of California στο Berkeley ,τα στοιχεία έδειξαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν την ασθένεια και οι καπνιστές και οι πρώην καπνιστές, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν.

Ωστόσο δε φαίνεται ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν οι ασθενείς με φυματίωση λόγω του ότι είναι καπνιστές.

Η ελάττωση του καπνίσματος, το οποίο όπως είναι γνωστό σχετίζεται με αρκετές ασθένειες, όπως καρκίνο στους πνεύμονες και επιπτώσεις στην καρδιά φαίνεται ότι έχει ακόμα περισσότερα ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Dr.Smith.

Όσον αφορά τη φυματίωση, η ελάττωση του τσιγάρου μπορεί να αποτελέσει προληπτικό μέτρο σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η ασθένεια. Ο έλεγχος μέχρι τώρα, στις περισσότερες χώρες, αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών φυματίωσης.

Ο ερευνητής τονίζει την ανάγκη υιοθέτησης περισσοτέρων μέτρων για τον έλεγχο της ασθένειας ο οποίος σε πολλές χώρες είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της εξάπλωσης του ιού του AIDS και της αντίστασης που σημειώνεται ορισμένες φορές στη φαρμακευτική αγωγή.

Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύεται στο ‘Archives of Internal Medicine’.

Πηγές:
Archives of Internal Medicine’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ