Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έχει κάνει μετάσταση, ενδεχομένως μπορούν να βοηθηθούν από τη γιόγκα, σύμφωνα με νέα πιλοτική έρευνα. Οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα κάθε ασθενούς και να περιλαμβάνουν ήπιες στάσεις γιόγκα, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής.

Τα πλεονεκτήματα μπορεί να περιλαμβάνουν λιγότερο πόνο και κούραση και περισσότερο σφρίγος, ηρεμία και αποδοχή, δήλωσε ο ερευνητής Dr.James Carson του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Duke, στη Βόρεια Καρολίνα. Ο ερευνητής θεωρεί πως χρειάζονται αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων που εμφανίζουν γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα σε ασθενείς με καρκίνο,το οποίο ήταν ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες καθεμιάς και φάνηκε ότι είχε θετικά αποτελέσματα ως προς τον πόνο,την κούραση και την ψυχολογική αναστάτωση.

Δεκατρείς γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ακολούθησαν μαθήματα γιόγκα, μια φορά την εβδομάδα για διάστημα δυο μηνών.

Η ηλικία τους ήταν 59 ετών κατά μέσον όρο και ο καρκίνος τους είχε διαγνωστεί περίπου πριν από 7 χρόνια. Όπως δήλωσαν οι ερευνητές, το πρόγραμμα αποδείχτηκε ότι βοήθησε τις γυναίκες να ενεργοποιηθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να αποδεχτούν την κατάστασή τους.

Παράλληλα φάνηκε ότι παραπάνω άσκηση σε κάποια συγκεκριμένη μέρα ήταν συνδεδεμένη με βελτίωση όχι μόνο την ίδια μέρα αλλά και την επόμενη.

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης πιλοτική έρευνας δήλωσαν ότι από αυτήν προέκυψαν προκαταρκτικές ενδείξεις, για πρώτη φορά, σχετικά με τα ενδεχόμενα οφέλη της γιόγκα στην κατηγορία αυτή των γυναικών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα