Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν αν αναπτύξουν με επιτυχία τρίχωμα σε άτριχα ποντίκια εμφυτεύοντας θύλακες που δημιουργήθηκαν από βλαστικά κύτταρα, ανακοίνωσαν σκορπώντας νέες ελπίδες για θεραπεία της φαλάκρας.

Ο ερευνητής Takashi Tsuji από το Tokyo University of Science, ανέπτυξε με βιομηχανολογία θύλακες και τους μεταμόσχευσε στο δέρμα άτριχων ποντικών.

Τα ποντίκια τελικά εμφάνισαν τρίχωμα που συνέχισε να αναγεννάται σε φυσιολογικούς κύκλους ανάπτυξης μετά την πτώση του παλιού τριχώματος.

Όταν τα βλαστικά κύτταρα αναπτύσσονται σε ιστούς ή όργανα συνήθως χρειάζεται να εξαχθούν από έμβρυα αλλά ο Tsuji ανακάλυψε ότι θύλακες τριχών μπορούν να αναπτυχθούν με ενήλικα βλαστικά κύτταρα, ανέφερε η έρευνα.

Ο ερευνητής αναφέρει ότι η παρούσα έρευνα δείχνει τη δυναμική όχι μόνο για την αναγέννηση τριχών αλλά και την πραγματοποίηση αντικατάστασης οργάνων ως αποτέλεσμα βιομηχανολογίας χρησιμοποιώντας ενήλικα σωματικά βλαστικά κύτταρα.

Ο συνδυασμός των νέων και υπαρχουσών τεχνολογιών αναμένεται να βελτιώσει την αγωγή για τη φαλάκρα πιθανόν επιτρέποντας στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα κύτταρά τους για μεταμοσχεύσεις που θα τους δίνουν πίσω τα μαλλιά τους.

Ο ερευνητής Koh-ei Toyoshima, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να αρχίσει κλινική έρευνα σε 3 έως 5 χρόνια ώστε μια πραγματική αγωγή σε γενικούς ασθενείς να αρχίσει σε μια δεκαετία.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Nature Communications.’

Πηγές:
‘Nature Communications.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή