Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την τριχόπτωση. Αιτίες μπορεί να είναι ορμονικές αλλαγές, φτωχή διατροφή, ψυχολογικό και οργανικό στρες και ποικιλία ασθενειών.

Σημαντική αιτία είναι και τα προβλήματα με τον θυρεοειδή. Ο υποθυρεοειδισμός όπως και ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να είναι υπεύθυνοι για τη συμβολή τους στην εμφάνιση της τριχόπτωσης και στα δυο φύλα. Στην περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή του ο μηχανισμός ανάπτυξης των τριχών χάνει την ισορροπία του.

Οι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσουν τους θύλακες των τριχών να παραμείνουν περισσότερο καιρό στη φάση της τελογένεσης. Αυτό οδηγεί σε πρόβλημα στην ανάπτυξη των τριχών και τελικά στην τριχόπτωση.

Η τριχόπτωση λόγω ορμονικών προβλημάτων αποτελεί αρκετά σοβαρό πρόβλημα και συνιστάται από ειδικούς η άμεση δράση για την αντιμετώπισή της.

Οι ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό έχουν σημαντική επίδραση στην τριχόπτωση. Η ορμόνη DHT συρρικνώνει τους θύλακες των τριχών και τελικά τους οδηγεί στην εξαφάνιση. Ο υπερθυρεοειδισμός όπως και ο υποθυρεοειδισμός ενθαρρύνουν τη διαδικασία μετατροπής της τεστοστερόνης σε DHT, που επιταχύνει την τριχόπτωση.

Ο υποθυρεοειδισμός παρατηρείται σε γυναίκες συχνά. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται λήθαργος, επιβράδυνση του μεταβολισμού και ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση. Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν στην τριχόπτωση. Από την άλλη πλευρά και η υπερλειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ