Η γιόγκα από καιρό εκτιμάται για τη βοήθεια στους ανθρώπους όσον αφορά τη βελτίωση της ευλυγισίας και δύναμης. Ωστόσο, μια δασκάλα γιόγκα στη Φλόριντα πιστεύει ότι η δημοφιλής πρακτική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις γυναίκες στη σύλληψη.

Η Sherry Longbottom, νοσηλεύτρια και δασκάλα γιόγκα ανέπτυξε τη γιόγκα γονιμότητας. Στις τάξεις της προσέχει να αποφεύγει στάσεις γιόγκα που θέτουν σε πίεση το σώμα. Αντ’ αυτού προτιμά απλές, απαλές στάσεις που βοηθούν στη μείωση του άγχους.

Ο στόχος είναι να πετύχει ροή αίματος στην πυελική χώρα, δήλωσε. Είναι ενθουσιασμένη που βοηθά αυτές τις γυναίκες.

Ενώ η γιόγκα γονιμότητας δεν είναι ακριβώς το ίδιο ωφέλιμη με τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή την ορμονοθεραπεία, η Longbottom δήλωσε ότι η γιόγκα μπορεί να ωφελήσει γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν βοηθώντας τες να βρουν χρόνο να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν.

Η Longbottom δήλωσε ότι ζούμε σε ένα στρεσογόνο περιβάλλον. Αυτού του είδους η ζωή αντιτίθεται τελείως σε αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε για τη δημιουργία ενός γόνιμου περιβάλλοντος.

Πολλές από τις γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματά της άρχισαν μετά από σύσταση του Reproductive Medicine Group στην Τάμπα, της Φλόριντα, για να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία. Η δασκάλα υπολογίζει ότι περίπου οι μισές υποβάλλονται σε αγωγή κατά της υπογονιμότητας.

Η γιόγκα δεν μπορεί να διορθώσει θέμα που αφορά τη σάλπιγγα ή τα ωάρια, δήλωσε η Dr. Betsy McCormick από το Reproductive Medicine Group. Ωστόσο μπορεί να βοηθήσει κάποια γυναίκα να υποστεί αυτή τη διαδικασία.

Ο Dr. James Goldfarb, του University Hospital Cleveland, δήλωσε ότι εγκρίνει τους ασθενείς που δοκιμάζουν ασφαλείς εναλλακτικές θεραπείες όπως η γιόγκα ή ο βελονισμός, αρκεί ο ασθενής να αισθάνεται καλύτερα μετά τη συνεδρία.

Πάντα λέει στους ασθενείς του ότι η γιόγκα δεν θα βλάψει. Ενθαρρύνει τους ασθενείς να δοκιμάζουν οτιδήποτε χρησιμεύει στο να βρίσκουν ανακούφιση.

Ενώ οι αγωγές κατά της υπογονιμότητας έχουν βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να συλλάβουν, ο Goldfarb δήλωσε ότι αυτές οι γυναίκες ταυτόχρονα έχουν υπερβολικό άγχος.

Η Longbottom δήλωσε ότι η ιδιότητα της γιόγκα να βοηθά στην ψυχική υγεία, εκτός από τη φυσική υγεία, αποτελεί αιτία που θέλησε να αρχίσει μαθήματα γιόγκα γονιμότητας.

Σώμα, πνεύμα και ψυχή είναι συνδεδεμένα. Όταν αντιμετωπίσεις αυτές τις περιοχές, φροντίζεις όλο σου το σώμα, δήλωσε η Longbottom.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες