Η τακτική ώρα όσον αφορά τον ύπνο βοηθά τους ανθρώπους με άπνοια να συνεχίζουν με τη θεραπεία CPAP, αναφέρει νέα έρευνα.

Το CPAP αποτελεί αγωγή για την άπνοια, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν το χρησιμοποιεί ο ασθενής συστηματικά, σημειώνουν οι ερευνητές του Penn State.

Η έρευνα εξέτασε την υπακοή στη χρήση του CPAP σε 97 ασθενείς με άπνοια. Η υπακοή ορίστηκε ως χρήση του CPAP για τουλάχιστον 4 ώρες ανά νύχτα.

Ασθενείς των οποίων η ώρα ύπνου ήταν σταθερή εντός 45 λεπτών κάθε βράδυ ήταν περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιούν το CPAP για τουλάχιστον 4 ώρες τη νύχτα σε σχέση με αυτούς των οποίων η ώρα ύπνου ποίκιλε, κατά 65 λεπτά ή περισσότερο.

Για κάθε 30λεπτη αύξηση στην ποικιλία της ώρας ύπνου υπήρχε 1,8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα οι ασθενείς να μην ακολουθούν τη θεραπεία CPAP, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο των Associated Professional Sleep Societies, στη Βαλτιμόρη.

Μετά από αγωγή ενός μηνός, ασθενείς των οποίων η ώρα που πήγαιναν για ύπνο ποίκιλε κατά 75 λεπτά και περισσότερο ανά νύχτα ήταν 3,2 φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιούν CPAP λιγότερο από 4 ώρες τη νύχτα, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Επειδή η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο, τα ευρήματα θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα