Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της European Association of Urology στη Σουηδία, υποδεικνύει ότι οι άντρες με ομάδα αίματος O έχουν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου του προστάτη.

Ο ερευνητής Dr. Yoshio Ohno, του Tokyo Medical University, μελέτησε 555 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που υποβλήθηκαν σε ριζική προστατεκτομή μεταξύ του 2004 και 2012.

Οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν για 52 μήνες κατά μέσον όρο και ο Dr. Ohno ανακάλυψε ότι οι ασθενείς με ομάδα αίματος O είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες για υποτροπή του καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με ασθενείς που είχαν ομάδα αίματος A.

Ο Dr. Ohno, δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος υπέδειξε ότι η υποτροπή του καρκίνου του προστάτη μπορεί να ποικίλλει σε σχέση με την ομάδα αίματος.

Πρόσθεσε, ότι χρειάζονται μεγαλύτερης έκτασης έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και να διαπιστωθούν τυχόν εφαρμογές τους.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί ο κίνδυνος υποτροπής ποικίλλει ανάλογα με την ομάδα αίματος, αλλά ο Dr. Ohno εξηγεί ότι η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα προσέγγιση όσον αφορά τη θεραπευτική αγωγή.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία