Ο καρκίνος των ωοθηκών, συχνά ονομάζεται ‘σιωπηλός δολοφόνος’ γιατί τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται παρά μόνο όταν ο καρκίνος βρίσκεται στα τελευταία στάδια.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι πολλές ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών ανταποκρίνονται στις θεραπείες και εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων σύντομα. Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι ο καρκίνος συχνά επιστρέφει με άσχημες συνέπειες.

Στην πραγματικότητα ο καρκίνος επιστρέφει στο 80% των γυναικών που παρουσιάζουν ύφεση. Σύμφωνα με τον Robert Holloway, του Ινστιτούτου Καρκίνου της Φλόριδας, μερικές από τις πιο εντατικές περιοχές έρευνας τώρα είναι το πώς θα εμποδιστεί η επανεμφάνιση του καρκίνου στις γυναίκες που έχουν παρουσιάσει βελτίωση.

Οι ερευνητές εξετάζουν μια νέα θεραπεία σε γυναίκες με ύφεση του καρκίνου. Αφορά στην έγχυση φαρμάκου κατευθείαν στην κοιλιά, το οποίο στοχεύει καρκινικά κύτταρα και ενεργοποιεί αρκετές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού που μπορεί να παίζουν ρόλο στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τον Holloway, στις ασθενείς που έχει χορηγήσει το φάρμακο έχει παρατηρήσει ανταπόκριση του ανοσοποιητικού.

Στις ασθενείς χορηγείται το φάρμακο με τέσσερις ενέσεις για ένα μήνα. Μέχρι τώρα 36 γυναίκες έχουν λάβει μέρος στην κλινική δοκιμή και οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι το φάρμακο θα παρατείνει το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την επανεμφάνιση.

Οι παρενέργειες της θεραπείας περιλαμβάνουν συμπτώματα που μοιάζουν με της γρίπης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει