Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθους έχει αναδειχτεί διεθνώς, χάρη σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Παρ’ αυτά, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι στην Ελλάδα, μόνο το 10% των γυναικών υποβάλλονται συστηματικά σε Μαστογραφία.

Για το λόγο αυτό, εμείς, η ομάδα που εργάζεται για την εκστρατεία 'Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους', προσπαθεί με καμπάνιες ενημέρωσης να βελτιώσει αυτό το ποσοστό. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης που θα προβληθεί αρχικά στους σταθμούς και στα βαγόνια του ΜΕΤΡΟ και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έντυπα μοιράζονται σε κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με θέμα 'Οδηγίες Αυτοεξέτασης και Παράγοντες Κινδύνου', ενώ ηχητικά μηνύματα προτρέπουν τις γυναίκες να εντάξουν στη ζωή τους τον προληπτικό έλεγχο.

Επιπλέον, με την υποστήριξη της Roche (Hellas) A.E. και σε συνεργασία με την 'ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ', για πρώτη φορά οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν Ψηλάφησης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Στήθους από ιατρούς ογκολόγους, στο Περίπτερο Ψηλάφησης που θα λειτουργεί από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου στο σταθμό του Συντάγματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις