Νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι αναρτήσεις στο twitter μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή σημαντικών στοιχείων όσον αφορά τις ψυχικές νόσους στους ανθρώπους.

Ερευνητές δήλωσαν ότι μπόρεσαν να συλλέξουν γρήγορα και οικονομικά, νέα στοιχεία για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, τη διπολική διαταραχή, την κατάθλιψη και την εποχική συναισθηματική διαταραχή μετά από επισκόπηση των tweets χρηστών που ανέφεραν δημοσίως τη διάγνωσή τους και ερευνώντας για γλωσσικά στοιχεία που συνδέονται με ορισμένες νόσους.

Επιστήμονες ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες βελτιωμένες τεχνικές ήταν επίσης ασφαλείς, καθώς τα ευρήματα δεν αποκάλυψαν τα ονόματα ανθρώπων που έκαναν δημοσίως αναρτήσεις στο twitter για τις παθήσεις τους.

Ο ερευνητής, Glen Coppersmith, του Johns Hopkins, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ποσοτικοποιημένα γεγονότα και στοιχεία των νόσων των οποίων η συλλογή στοιχείων αποδεικνύεται δύσκολη και χρονοβόρα με τις παραδοσιακές μεθόδους, λόγω του κοινωνικού στίγματος που καθιστά ταμπού την αναφορά στις ψυχικές νόσους.

Οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακάλυψη στοιχείων ψυχικής υγείας από τα tweets ερευνούν για λέξεις και γλωσσικές τάσεις που συνδέονται με τις συγκεκριμένες παθήσεις, όπως λέξεις που συνδέονται με το άγχος και την αυπνία και φράσεις όπως ‘’δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι.’’

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD