Νέα έρευνα έδειξε ότι συστατικό της μπύρας θα μπορούσε να προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβη και δυνητικά να επιβραδύνει την εμφάνιση διαταραχών όπως η νόσος του Alzheimer και του Parkinson.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Chemical Society, υποδεικνύει ότι η οξειδωτική βλάβη σε νευρωνικά κύτταρα συμβάλλει στην ανάπτυξη νόσων που ξεκινούν στον εγκέφαλο.

Μια ουσία, η xanthohumol, που περιέχεται στο λυκίσκο, μελετάται από τους ερευνητές για τα δυνητικά της οφέλη, όπως αντιοξειδωτική και καρδιαγγειακή προστασία, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ο Jianguo Fang, ανακάλυψε ότι η ουσία θα μπορούσε να προστατεύει τα νευρωνικά κύτταρα και δυνητικά να βοηθά στη μείωση εμφάνισης διαταραχών του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η ουσία xanthohumol, θα μπορούσε να αποτελεί καλό υποψήφιο για την καταπολέμηση τέτοιων νόσων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Agricultural and Food Chemistry.’’

Πηγές:
‘’Journal of Agricultural and Food Chemistry.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας