Νέα έρευνα έδειξε ότι συστατικό της μπύρας θα μπορούσε να προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβη και δυνητικά να επιβραδύνει την εμφάνιση διαταραχών όπως η νόσος του Alzheimer και του Parkinson.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Chemical Society, υποδεικνύει ότι η οξειδωτική βλάβη σε νευρωνικά κύτταρα συμβάλλει στην ανάπτυξη νόσων που ξεκινούν στον εγκέφαλο.
Μια ουσία, η xanthohumol, που περιέχεται στο λυκίσκο, μελετάται από τους ερευνητές για τα δυνητικά της οφέλη, όπως αντιοξειδωτική και καρδιαγγειακή προστασία, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Ο Jianguo Fang, ανακάλυψε ότι η ουσία θα μπορούσε να προστατεύει τα νευρωνικά κύτταρα και δυνητικά να βοηθά στη μείωση εμφάνισης διαταραχών του εγκεφάλου.
Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η ουσία xanthohumol, θα μπορούσε να αποτελεί καλό υποψήφιο για την καταπολέμηση τέτοιων νόσων.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Agricultural and Food Chemistry.’’
Πηγές:
‘’Journal of Agricultural and Food Chemistry.’’
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με φάρμακα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
Τρία βήματα για ανανεωμένο πρόσωπο πριν την Πρωτοχρονιά
Για πρώτη φορά μια μελέτη με Ελληνική «σφραγίδα» επιλέγεται στις οκτώ κορυφαίες κλινικές δοκιμές στον κόσμο