Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton μία ρηξικέλευθη και ασφαλής αγωγή γύρω από τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ο φουμαρικός εστέρας.

Ο καθηγητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Bochum της Γερμανίας, Ralf Gold, ύστερα από χρόνια εντατικής έρευνας και με εφόδιο την αγάπη του για την Ελλάδα, έρχεται να την παρουσιάσει σε Έλληνες ιατρούς και ασθενείς. Πρόκειται για τον άνθρωπο που διδάσκει επί χρόνια τα μυστικά της Νευρολογίας.

Ο Γερμανός καθηγητής εκλέχθηκε πρόσφατα ως ένας από τους πιο γνωστούς ερευνητές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πρώτος πρόεδρος της Γερμανικής νευρολογικής εταιρείας. Πέρασε από πολλές και διαφορετικές θέσεις στο προεδρείο της, ενώ αντιπροσωπεύει από το 2015, ως «η φωνή της νευρολογίας», περισσότερους από 7.500 Γερμανούς νευρολόγους.

Είναι διευθυντής της νευρολογικής κλινικής στο Πανεπιστήμιο του Bochum και το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στη νευροανοσολογία και στις νευρομυϊκές ασθένειες.

Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ερευνητές της πολλαπλής σκλήρυνσης παγκοσμίως. Το 2011 έλαβε το ερευνητικό βραβείο – Sobek, τόσο για τη βασική όσο και τη θεραπευτική έρευνά του αναφορικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο