Ασθενείς με καρκίνο στον προστάτη θα πρέπει ενδεχομένως να απαρνηθούν τη δυτικού τύπου διατροφή, που περιλαμβάνει κόκκινο και κατεργασμένο κρέας, γαλακτοκομικά με υψηλά λιπαρά και κατεργασμένα δημητριακά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, του Harvard T.H. Chan School of Public Health, η δυτικού τύπου διατροφή μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο θνησιμότητας λόγω καρκίνου στον προστάτη και τη συνολική θνησιμότητα σε σύγκριση με τη διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρια, δημητριακά ολική άλεσης και υγιεινά έλαια.

Ο ερευνητής, επίκουρος καθηγητής Jorge Chavarro, του Harvard Chan School, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή που είναι φιλική προς την καρδιά μπορεί ενδεχομένως να ωφελεί τους συγκεκριμένους άντρες μειώνοντας τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο στον προστάτη.

Ερευνητές εξέτασαν αρχεία για τη διατροφή και την υγεία 926 αντρών που διαγνώστηκαν με καρκίνο στον προστάτη.

Ανακάλυψαν ότι άντρες που έτρωγαν κυρίως δυτικού τύπου διατροφή είχαν 2,5 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου λόγω καρκίνου του προστάτη και 67% αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο σε σχέση με όσους ήταν στο χαμηλότερο τέταρτο. Άντρες που ακολουθούσαν σοφή διατροφή είχαν 36% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Cancer Prevention Research.’’

 

Πηγές:
‘’Cancer Prevention Research.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;