Ο Ε.Φ.Ε.Τ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων", μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "λουκάνικο χωριάτικο Si νωπό", βάρους 0,310Kg, με αριθμό παρτίδας 201505180021, ημερομηνίας παραγωγής 18-05-2015, ημερομηνίας λήξης 27-06-2015, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Γκασνάκης Γ. Αντώνιος", που εδρεύει στo Καμποχώρι Ημαθίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγές:
ΕΦΕΤ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε