Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υψηλή φυσιολογική αρτηριακή πίεση σε νέους ενήλικες κρύβει κινδύνους για καρδιακή ανεπάρκεια μελλοντικά.

Έρευνα του Johns Hopkins, ανακάλυψε ότι ελαφρά άνοδος στην αρτηριακή πίεση, στην άνω ακτίνα του φυσιολογικού εύρους, στα πρώτα χρόνια ενήλικης ζωής μπορεί να οδηγήσει σε υποκλινική καρδιακή βλάβη έως τη μέση ηλικία, κατάσταση που θέτει τη βάση για καρδιακή ανεπάρκεια.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι υψηλή φυσιολογική πίεση αρχίζει να στρώνει το δρόμο στην καρδιακή βλάβη σε ανθρώπους ακόμα και 20 ετών και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη λειτουργία του καρδιακού μυός ακόμα και σε 25 χρόνια.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα που αφορούν ανωμαλίες στην ικανότητα της καρδιάς να συστέλλεται και να χαλαρώνει προκαλούν ανησυχία επειδή προέρχονται από ομάδα ασθενών η πλειοψηφία των οποίων δεν είχε υπέρταση.

Τέτοιες ανωμαλίες, δήλωσαν οι ερευνητές, είναι προάγγελοι 2 μορφών καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο ερευνητής, Joao Lima, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ο καρδιακός μυς μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο ευαίσθητος στην επίδραση ακόμα και ανεπαίσθητων αυξήσεων στην αρτηριακή πίεση σε σχέση με ότι πίστευαν μέχρι τώρα οι ειδικοί.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Journal of the American College of Cardiology.’’

 

Πηγές:
‘’Journal of the American College of Cardiology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management