Νέα έρευνα, αναφέρει ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν έχει επίδραση στη νοητική εξασθένηση των ηλικιωμένων.

Η ερευνήτρια, Emily Chew, του National Institutes of Health (NIH), δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα δεν παρατήρησε κάποιο όφελος από τη λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όσον αφορά τον τερματισμό της νοητικής εξασθένησης.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 4.000 ασθενείς, από το 2006 έως το 2012.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν 72 ετών και ποσοστό 58% από αυτούς ήταν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε νοητικά τεστ, κάθε δυο χρόνια κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Τα τεστ, που αποτελούντο από 8 μέρη, σχεδιάστηκαν για να μετρήσουν την άμεση και την καθυστερημένη ανάκληση, την προσοχή και τη μνήμη, καθώς και την ταχύτητα επεξεργασίας. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 4 ομάδες.

Μια ομάδα έλαβε ωμέγα-3 λιπαρά, μια έλαβε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, η τρίτη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καθώς και λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και η τέταρτη έλαβε placebo.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κανένα από τα συμπληρώματα δεν οδηγούσε σε διαφορά.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
ΚΕΠΚΑ: Τι αγοράζουμε και τι αποφεύγουμε για το πασχαλινό τραπέζι