Νέοι άνδρες συνήθως δεν περιμένουν να έχουν υπέρταση και ούτε ασχολούνται ιδιαίτερα με την ασθένεια. Αυτό αναφέρει έκθεση της  γερμανικής Εταιρείας Υπέρτασης και Πρόληψης. Αναφέρονται συγκεκριμένα  στοιχεία από δύο έρευνες του Ινστιτούτου Robert Koch. Οι έρευνες διενεργήθηκαν το 1998 αλλά και το διάστημα από το 2008 - 2011 σε 7.100  Γερμανούς ενήλικες.

'Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η πλειοψηφία των ατόμων που πάσχουν από υπέρταση το γνωρίζουν, και το ποσοστό τους αυξάνεται συνέχεια  δηλαδή 69 - 82 %', δήλωσε ο Thomas Unger, διευθυντής της σχολής για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Επιπλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με υπέρταση υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Το ποσοστό τους, σύμφωνα με τη μελέτη, αυξήθηκε κατά
55-72 τοις εκατό. Ανησυχίες, όμως εκφράζουν οι ερευνητές, λόγω της αύξησης των ποσοστών  υπέρτασης στους άντρες ηλικίας 18 - 29 ετών. 'Οι νέοι άνθρωποι συχνά ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με υψηλή αρτηριακή πίεση πριν μάθουν για αυτήν και ζητήσουν ιατρική βοήθεια', εξηγεί ο Μάρτιν Hausberg, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Εταιρείας Υπέρτασης.

Η  υπέρταση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Εκτός από τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, η νόσος μπορεί να βλάψει τα νεφρά αλλά και να  μειώσει την σωματική δύναμη και τη λίμπιντο.

'Η γνώση σχετικά με την ασθένεια αλλά και η προθυμία για τη θεραπεία έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η αύξηση των κρουσμάτων υπέρτασης  όμως μεταξύ των νεαρών ανδρών μας κάνει να μην  επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας', τόνισε ο Hausberg.

 

Πηγές:
Ξένος Τύπος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση